***

***

vrijdag 3 september 2010

Ik doe mee....vensterbanken!!

Net als Freekje http://freekje-thuis.blogspot.com vind ook ik het altijd
heel lastig om de vensterbanken mooi aan te kleden.
En eigenlijk ben nooit ècht tevreden...

Dit zijn de foto's aan de voorkant van het huis.
De valletjes zijn misschien wel "not done", dat weet ik niet, maar ik vind
alle nieuwsgierige blikken van buren pas echt "not done"
En ik vind ze leuk staan, gezellig...een beetje geborgenheid.

Dit zijn de foto's van de vensterbank aan de tuinkant.Wat vinden jullie, zouden jullie het heel anders doen?En hoe hebben jullie het thuis?Vinden jullie het ook zo lastig, of juist niet?Daar ben ik echt benieuwd naar...dus kom maar op! (ik wil natuurlijk graag foto's zien hè?!)

Oh ja...enne...groen en bloem doen het op de een of andere manier nooiit zo goed bij mij...vandaar weinig planten in huis en op de vensterbank...

28 opmerkingen:

  1. Ik vind dat je de vensterbanken leuk heb aangekleed Hilde en jij bepaalt zelf of iets done of not-done is, het belangrijkste is dat jij je ergens prettig bij voelt en niet degene die menen te bepalen wat kan en wat niet kan.
    Ik zit ook vaak te dubben hoe de vensterbank aan te kleden en ik ben ook niet iemand die continue veranderd, als ik denk zo is het helemaal naar mijn zin blijft dit soms ook tijden zo staan. Ik wil alleen nog eens een mooie vergrijsd rieten mand met een plant op de vensterbank. Ik zal binnenkort weleens foto's plaatsen, een leuk idee van je. Hopelijk volgen er meer en doen we bij elkaar nieuwe ideëen op.
    Fijn weekend.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,hoi,het staat juist heel mooi bij je,wij hebben vanwege de dieren helemaal niets op de vensterbanken staan,erg jammer maar het is niet anders.fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Hilde,heel herkenbaar hoor je vensterbankenverhaal.Maar je moet het echt aankleden zoals je het zelf het leukste vindt.Zelf kreeg ik een beetje rust in'mijn'banken'toen ik ipv een aantal kleine dingen,twee grote dingen ging neerzetten.Ik geloof dat ik toen twee grote manden met witte stenen binnenpot van riviera maison heb neergezet.Plantjes wisselde ik nog wel eens want als de verwarming aan ging dan lieten ze het nog wel eens afweten.Een grote krans met daarop ballen van mos heb ik ook eens gehad.Maar het bleven twee dingen.Ook nu,inmiddels staan er twee oorstoeltjes voor het raam maar er is nog een plekje vensterbank te zien en daarop staan toch weer twee grote vierkanten potten in dezelfde kleur als de stoeltjes.Maar ik moet bekennen er zitten nog steeds geen plantjes in!Weet maar niet wat.Dus eigenlijk kom ik nu tot de conclusie dat ik ook wel een beetje een probleembankje heb!Ik laat het maar even zo.Als je het los laat zie je soms zomaar eens iets wat precies op dat plekje moet staan.Misschien werkt dat bij jouw ook en anders lekker zo laten want het ziet er erg gezeliig uit!Groetjes en fijn weekend,Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk toch! Zeker die aan de tuinzijde vind ik mooi ingericht.
    Zowel in mijn vorige huis (ramen tot de grond) als in mijn huidige huis (diepe halfronde zitvensterbanken) had/heb ik het probleem van hoe een vensterbank in te delen niet.
    Groetjes
    Dani

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er goed uit hoor!

    Geen zorgen over maken :-)

    groetjes, Haikey

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb het heel makkelijk....wij hebben geen vensterbanken de enige zit in de keuken heel kleintje...daar staan alleen twee plantjes.....en de andere op de logeerkamer.......en daar staan allemaal verzamel dingen.....maar het ziet er heel gezellig uit hoor bij jouw......ik ga...mijn auto wassen...weet nog niet hoe....maar ga het proberen......liefs fijne avond Ria....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er toch toppie uit,nou mijn vensterbank krijg je niet te zien whahaha,staat niets in vanwege 2 rot poezen en aan de andere kant staan 2 lege potten want daar liggen ze in,grrrr,ik wens je een fijn weekend,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Hilde,
    Het ziet er toch prima uit? en die valletjes zijn prima done zou ik zeggen, hoezo not done? :-).

    Ik kan het me wel voorstellen dat je het lastig vindt, in ons vorige huis hadden we ook van die lange vensterbanken en dan wist ik het ook nooit zo goed. Nu hebben we een erker, in elk raam zet ik wat en klaar ;-).

    groetjes en een fijn weekend,
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Hilde,
    Leuk hè die vensterbanken. Ik ga ook zo'n berichtje op mijn blog zetten.
    Die van jou zien er prima uit. Bij mij is het rustiger maar vooral in de keuken vind ik het wel moeilijk. Gelukkig heb ik een heel leuk vriendinnetje die ik af en toe opdracht geef in de frutsels te rommelen en er effe weer wat van te maken. Uiteindelijk rommel ik dan ook weer wat en dan ben ik weer (even) tevreden.
    tot snel, Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik zal een berichtje plaatsen dit weekend, al heb ik niet echt een vensterbank maar een soort tafeltje, dit komt omdat ik een schuifpui heb.
    Ik vind die van jou erg gezellig en ik begrijp die gordijntjes best. Voor heb ik ook zoiets, maar ik plaats gauw een berichtje. Leuk idee.
    Fijn weekend
    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Hilde,
    Je vensterbank ziet er leuk uit hoor!
    Mijn 2 katten zitten ook het liefst voor het raam, en mijn overbuurvrouw die gebruikt plakstips van pattex zodat de katten niks om kunnen gooien het zit zo vast als een huis en de strips trek je zo weer los als je iets wilt verplaatsen, of schoonmaken.
    Ik ga ook mijn vensterbank fotograveren en op mijn blog zetten.
    Fijn weekend!!!!
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Persoonlijk vind ik je vensterbankdecoratie heel erg mooi, vooral dat trapje of opstapje, je werkt zo een beetje de hoogte in en dan wordt is het zowiezo voor mij helemaal 'done' :)
    Gek is wel dat me opviel dat ik het net andersom heb, een gordijnrolletje aan de bovenzijde en beneden op het raam een vrije inkijk. Foto's volgen nog hoor,
    fijn weekend van Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nou , jouw vensterbanken zien er toch goed uit........ik zelf heb op de voorste twee oude broodmandjes staan, er ligt een oude trapspijl en de twee oude hoedmallen staan er dan nog , dat is alles.
    Zal er wel eens een foto van maken hoor.
    fijn weekend , geniet van het mooie weer , ik moet helaas werken dus dan maar even in de pauzes van het zonnetje genieten .
    groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik zal morgen(als ik tijd heb) even een foto maken van de vensterbank hier.
    Ik probeer er altijd wat leuks van te maken, maar ik heb drie katten met een hele andere mening.
    Die gaan de boel dan vaak even Stylen zeg maar.
    Tja...en daar ben ik het meestal niet mee eens, dus het verandert nogal eens hier zul je begrijpen.

    fijn weekend...lieve groet Carla.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi,
    nou ik zit me toch ff schuldig te voelen!
    Maar wil het toch ff uitleggen...
    Met mijn zoontje van 2 in huis, wil ik overdag niet te veel achter de pc zitten. Daarnaast ben ik net verhuisd, nog geen vakantie gehad en de puf is er een beetje uit. Dan zit ik echt weinig te bloggen. Dus je bent niet de enige die geen reactie van mijn kant ontvangt :(
    Ik ga je wel direct volgen, zo houdt ik het in ieder geval een beetje bij!

    En wat leuk dat je ook je vensterbank laat zien, en er zijn meer mensen met een vensterbankprobleem lees ik al.
    Ik vind je spulletjes stuk voor stuk leuk!!!
    Zelf ben ik niet zo van de valletjes, maar snap je 'inkijk' probleem. Ik merk dat mijn hartjesluiken veel inkijk tegen houden, en onze voortuin is vrij diep, dus valt het met 'overlast' wel mee ;)

    Fijne dag. groetjes Freekje

    BeantwoordenVerwijderen
  16. ps. het volgen lukt niet, hij laat het niet in... binnenkort weer ff proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ziet er gezellig uit Hilde! Die oude telefoon en het vogelkooitje vind ik super. Ik zie nog net een poes op de bank liggen knorren :-)
    Ik heb nu geen overburen maar toen ik in een huis woonde waar mensen pal langs ons raam liepen had ik ook valletjes, je moet je wel een beetje vrij voelen in je eigen huis.
    groetjes Jannet

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Vind het super gezellig je vensterbank
    Zelf heb ik maar een paar kleine en daar staat maar 1 franse pot in met wat takken......
    Leuk hoor zo bij je, gezellig.
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  19. ik vind het onwijs gezellig staan en het is even puzzelen maar dan is het ook helemaal goed dat vogelkooitje wat een gaaf ding en groen ja in de tuin maar binnen neb ik er ook niet goed mee.
    een heel fijn weekend en de zon is hier volop aan het schijnen goh komt het toch nog goed onze nazomer;-))
    liefs Irma

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ziet er toch heel gezellig uit??? En valletjes gewoon doen als je dat wilt, wie bepaalt nou of het not-done is? Ik wil ze ook nog maken voor het keukenraam.
    En vensterbanktips kan ik je niet erg geven, want ik heb bijna niets in de vensterbank staan. Ze zijn heel smal en ik heb al zoveel spullen in huis, dat ik het in de vensterbanken juist heel rustig heb. Ze zijn ook maar heel smal, nog niet eens een meter breed.
    Maar gewoon zo houden hoor!
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Vensterbanken is af en toe echt moeilijk om leuk te stylen. Zal binnenkort ook eens een foto maken van mijn vensterbanken. (heb nu even wat weinig tijd ivm de kermis die komend weekend gaat plaatsvinden)

    Groet,
    Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi Hilde,
    Hier ook al zoveel herkenbaarheid :)
    Je vensterbanken zijn oke, als jij ze ook oke vindt..
    Ik laat de mijne niet zien, want het zijn er jammergenoeg maar twee , en ze zijn niet ariadne-proof genoeg om ze te showen...
    bedankt nog voor je leuke openhartige reactie op mijn verhaal over bloggen!
    groetjes,
    Wilmi

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Je moet lekker doem wat je zelf leuk vind, jij kijkt er tenslotte naar!

    Liefs Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hoi Hilde,
    ik zag op Picasa dat je ook n blog had, dus hier ben ik dan. Ik vind het zelf niet echt moeilijk, die vensterbanken,maar moet wel zeggen ik heb niet zo'n lange vensterbanken, dus dat is al wat makkelijker. Het ziet er goed uit bij jou vind ik, die valletjes vind ik inderdaad niet zo,maar het ligt er erg aan waar je woont natuurlijk!
    Groetjes en fijne zondag nog wenst je,
    NicoleNicolElisA) van Reve douce

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Bedankt voor het bezoeken van blog. Ik ben meteen follower van jouw blog geworden ziet er gezellig uit.De vensterbank zien er goed uit. Ik zou me daar maar niet druk over maken. Nou ik ben niet zo'n ster met vensterbanken. Op mijn vensterbank staat een hele grote pot met daarin een grote krans en aan beide kanten een lampje. that's all. Ik vind het altijd zo knap hoe andere mensen met veel spullen toch een nette opgeruimd geheel krijgen. Ik vind het altijd rommelig als ik het doe.
    groetjes,
    Nanda

    BeantwoordenVerwijderen
  26. jaaa. Het lukt mij om een reactie te plaatsen..(na drie keer :-)) Tjonge Hilde, wat een prachtige foto`s maak je, en je herfstkriebelblogje over je opa.. ik zie het zo voor mij. Herken het wel een beetje. Vooral de voorliefde voor het bos. Dat zit er bij mij ingekerft.. heerlijk! Je boekenleggers zijn ook mooi geworden zeg! Wat betreft je vensterbankprobleem...ik zal ook eens een foto maken :-)

    Groetjes van Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Leuk om te doen, vensterbanken zijn altijd zo lastig en je ziet er weinig van in de woonbladen!! Leuk dat we even bij jou mochten binnenkijken , het ziet er leuk uit!!

    Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen

Van een bericht krijg ik een blij gezicht ;-)