***

***

donderdag 5 januari 2012

het was zoooo lekker!!

Langzamerhand ga ik steeds vaker koken zonder pakjes en zakjes.
Omdat het gezonder is, maar ook omdat het vaak lekkerder is, meer voldoening geeft en, niet geheel onbelangrijk...ik het ook gewoon leuk vind om te koken.
***
Vandaag kookte ik samen met dochter Daphne.
Ze wilde zo graag kipkerrie eten, maar ik vind de kerriesaus uit een potje of zakje echt niet lekker...dat koop ik dus ook niet.
En omdat Daphne en ik de enige liefhebbers zijn in huis voor dit gerecht, en dit dus ook zelden gegeten wordt, besloten we 2 gerechten te maken, 1 voor de mannen en 1 voor de vrouwen.
***
Daphne deed het overgrote deel aan hak en snijwerk, wokte de kip en de groenten.
Ik maakte de kerrie saus, met als basis een roux, je weet wel, bloem, boter en melk.
Door de gesmolten boter deed ik een bouillonblokje en flink wat kerrie, ik schat een theelepel of 3.
Deed dan wat bloem erdoor en daarna melk.
Toen er een gladde saus ontstond voegde ik nog wat melk en 2 pakjes kokosmelk toe.
Ook nog weer een theelepel of 3 kerriepoeder, 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels kurkuma
(dat maakt de saus zo lekker geel) en gooide er nog wat peper, gedroogde tijm, gemberpoeder en djintan door.
Werkelijk geen idee of het een geoorloofde combi is, maar het smaakte goed vonden wij!
En als laatste nog ananasstukjes en wat van de siroop (een eetlepel of 3)
We kookten rijst, deden de saus over de gewokte kip, ui, paprika en prei...
Ondertussen bakten we nog 2 schnitzels en aardappels en warmden doperwtjes en worteltjes op, uit een potje, dat dan weer wel...maar soms mag je het jezelf best wat makkelijker maken, èn de mannen zijn er dol op, ook niet onbelangrijk, je wilt toch punten scoren ;-)
***
We hebben gegeten alsof we hangen moesten!!
Natuurlijk weer teveel...maar we hadden ook genoeg voor 4 (dus lekker nog wat over hmmm)
Aangezien ik een uit de losse pols koker ben, heb ik dus geen kant en klaar recept, maar ik zou zeggen, probeer het gewoon eens!
***
Èn......natuurlijk nog een vraag aan alle belangstellenden....hebben jullie nog iets toe te voegen?
Aan de saus bijvoorbeeld...misschien een beetje citroensap??
Wat verse kruiden?? ik denk dan aan peterselie....maar misschien is koriander ook lekker...dat weet ik niet, ik ben ook maar een amateur!
Tips, ideeën....meer dan welkom!!!
Heb ik vandaag gelijk al 1 van mijn voornemens waargemaakt....nieuwe recepten uit proberen, en dan nog wel een zelf bedachte, ook al heb je daar weer weinig voorstellingsvermogen voor nodig.

20 opmerkingen:

  1. P.s; de afbeelding heb ik van internet geplukt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie hebben dus heerlijk gesmuld vanavond. Heerlijk. Dan heb je ook voldoening van je werk. Wel knap dat je dat allemaal zelf zo bedenkt. Ik ben helaas niet zo'n keukenprinses.

    Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O heer-lijk! Ik houd wel van een beetje experimenteren in de keuken. Maar saus voor kip-kerrie heb ik nog nooit gemaakt...dus ook maar eens proberen. Zo te horen is het allemaal zeer geslaagd geweest en was het om te smullen! En ook nog eens reuze gezellig om met je dochter te kokkerellen!

    Een liefdevol, gelukkig Nieuwjaar & veel heel verse ingrediënten!

    Liefs Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt me heerlijk en inderdaad het is natuurlijk veel beter om niet uit pakjes te eten maar het is wel heel handig. x Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het ziet er heeerlijk uit.
    Als ik iets eet wat manlief niet eet, krijgt hij ook meestal een potje doperwten...tja...moet je maar niet zo moeilijk doen hoor...hihi
    Ach...en hij vind ze ook geweldig, dus eet iedereen lekker toch!!

    fijne dag...liefs Carla.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Hilde,
    Wat leuk dat je volger bent geworden op mijn blog. Je bent mijn eerste volger van dit jaar. Jou blog vind ik erg inspirerend en apart. Ik ben dan ook volger bij je geworden.
    Lieve groetjes,
    Ethel

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ohhh...dit ziet er inderdaad lekker uit! Een goed voornemen voor het nieuwe jaar...gezonder en verser koken. Gezond is het hier al best aardig, maar vers zou hier ook een verbeterpunt kunnen zijn!

    Fijn weekend en een lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Kom gelijke even bij jou kijken! Leuke teksten, lekkere recepten... ga jou ook volgen! Groetjes Greta

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Hilde,

    Ik ben gelijk ook even bij jou volger geworden. Wat een leuk blog heb jij ook joh. Ik vind je logootje met hertje + vogeltje zooo leuk. Zelf bedacht en gemaakt? Ik ben dol op hertjes nl. En je komt uit Overijssel. Daar ben ik geboren in Hengelo. En je hebt een oude typemachien op je blog. Net zat ik ergens lekker warme chocomelk te drinken met mijn man en zag ik daar zo'n zelfde typemachien, en zei tegen mijn man dat ik die wel zou willen hebben ! Is dat toeval of niet? Ik ga je volgen. Gezellig. Groetjes en fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk......ziet er goed uit hoor.....fijn weekend...liefs van mij..xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hmm, krijg gelijk trek in kipkerrie!! Klinkt heerlijk als ik dit zo lees. Succes met kokkerellen zonder zakjes;) Groetjes en fijn&smakelijk weekend,Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. niks geen toevoegingen, ga je gewoon kopieren! toevallig vroeg mijn jongste laats nog naar kip kerrie. even een vraagje; gezien jouw prachtige blog hoop ik dat jij t antwoord weet. Ik wil t plaatje boven mijn blog verkleinen, alleen lukt me dat dus totaal niet. heb jij nog tips? ben overigens de tilda's nog niet vergeten hoor, simpelweg nog even geen tijd gehad. gaat goed komen! groetjes,leonieke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mmmmmmm...klinkt heerlijk die mannen weten niet wat ze missen. Even op je vraag terugkomend.....Het is idd en stempel die naald met draad evenals het zakje en de zigzagsteek. Ik heb 'm al heel lang volgens mij was het een serie van Eline.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wahaha jij bent een mooie ,alles vers maar wel een gecopieerde foto !
    Je bent me er eentje zeg! :)
    Gr Amy

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mmmm, dat klinkt goed!
    Zelf maak ik mijn kerriesaus altijd op de Indische manier met uien, knoflook, sambal, laos, koenjit, gemberpoeder, ketoembar, djinten,suiker, bouillon en een blokje santen. Eigenlijk vind ik alles met rijst lekker, de gene die heeft bedacht dat aardappels eetbaar zijn heb ik nooit begrepen.
    Groetjes, Sas

    BeantwoordenVerwijderen
  16. mmmmm........lekker hoor...Je bent dus ook creatief met eten! Ik hou er ook wel van, maar gu n me er zo weinig tijd soms voor. 'k Heb dan ook geen tips meer voor je.Heb jij nog tips voor een jongentje die vertikt om groente te eten al zo'n jaartje of 2? ;)
    groetjes christel

    BeantwoordenVerwijderen
  17. ohhh wat klinkt dat lekker zeg en dan het plaatje op het eind erbij! Je hebt gelijk uit pakjes is het meestal niet wat je er van verwacht,..zo zout en sterk van smaak!
    Ik ben niet zo'n keukenprinses,...maar wil me er dit jaar ook meer op storten.

    Groetjes,
    Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat heerlijk als je na al dat kokkerellen zo'n heerlijke maaltijd kan oppeuzelen Hilde.
    Ik hou wel van experimenteren in de keuken, maar wel een beetje van mezelf en....een beetje uit een pakje hihi.
    Ik wens je een fijne avond.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  19. kipkerry zelfgemaakt altijd veel lekkerder.wij voegen er nog zilveruitjes en mais door heerlijk
    eetsmakelijk allemaal.mvg Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Mmmmmmmmmmmmmmm, ziet er heerlijk uit hoor Hilde. Hier wordt ook altijd gekookt met zo weinig mogelijk additieven, vanwege mijn chronische vermoeidheid, hoe meer ik eet uit pakjes hoe vermoeider ik wordt. En bovendien geniet ik ook van heerlijk kokkerelen, hakken snijden, noem maar op!
    Veel kookplezier, wel heel leuk dat je dat samen met je dochter kan doen.
    Enne...koriander vind ik wel lekker, ook in een kippesoepje :))
    Liefs, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen

Van een bericht krijg ik een blij gezicht ;-)