***

***

dinsdag 7 februari 2012

Recept: stevige ovenschotel met..

Pasta en zuurkool!
Kook een pastasoort naar keuze, en kook gelijktijdig de zuurkool.
Bak spekkies uit, en als je het lekker vind kun je er nog een teentje (of 2) gehakte knoflook aan toevoegen.
Wanneer alles klaar is, afgieten, (het spekvet giet ik ook af!) en door elkaar mengen met crème fresh, (ik gebruik de light variant) zout, peper en een eetlepel mosterd.
Je kunt ook kerrie gebruiken, en i.p.v spekkies rookworst.
Doe het geheel in een ovenschaal en bestrooi met pittige oude kaas.
Nog even in de oven, eventueel nog even onder de grill en klaar is je stevige ovenschotel!
Wij vinden het heerlijk, het is simpel, niet duur en weer eens wat anders dan stamppot zuurkool.
Zet voor de mosterd liefhebbers de pot maar op tafel....ik doe er dan graag nog wat extra mosterd door!
En het is ook nog es een heerlijk gerecht op een koude dag, en die hebben we...eindelijk!!

8 opmerkingen:

  1. klinkt goed! ga ik woensdag maar ns maken.dank voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zuurkool!!! Oeps! Ik ben er geen liefhebber van :)! maar des al niet te min
    ziet het recept er lekker uit!

    Groetjes,
    Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. lijkt me heerlijk bedankt voor het recept, groetjes mina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh die ga ik eens proberen! Ik hou niet zo van zuurkool maar het zit wel steeds in mijn grientenzak. Dus ik heb nog een voorraadje dat ligt te wachten op een verwerking die ik wel te versmaden vind.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wij gaan het vanavond proberen!!!!
    zal mij benieuwen...het zijn van die zeuren met eten hier hahahahahaha......

    groetjes manuela

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik moet even wennen aan de variatie van pasta en zuurkool. Maar als jij het zegt zal het best lekker smaken. X

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuk recept, dit is weer eens anders zuurkool eten! Ben benieuwd hoor! Lieve groet Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  8. nou t was lekker hoor! welliswaar 1 piepende dochter , maar ik vond t heerlijk! en aangezien ik veeeeels te veel had gemaakt staat t morgen weer op t menu!

    BeantwoordenVerwijderen

Van een bericht krijg ik een blij gezicht ;-)